Selecteer een pagina

Ik wil graag zonder auto reizen naar de start van het Pieterpad in Pieterburen. Toevallig ben ik daar vorig jaar al een paar dagen geweest bij het zeehondencentrum. De trein is dan een goede optie. Ik heb al een ov kaart, maar er is ook een kaart met keuzedagen. Dat zou toch leuk zijn. Daarvoor heb ik een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Een pas met een foto. Het aanvragen online is goed te doen en de foto opladen ook. Is het erg dat de foto al drie jaar oud is? Ik denk dat ze me wel herkennen.

Nu is het nog niet helemaal geregeld. Op de site van de NS vind je allemaal abonnementen en na even puzzelen heb ik gekozen voor het flexibele abonnement: Dal Voordeel. Ik lees nu dat ik mijn ov-kaart ook tegelijk had kunnen bestellen, maar ja lezen hè. Dat is net zo belangrijk als luisteren.

0Ik ga buiten de spits reizen en in het weekend met 40% voordeel en ik krijg 7 keuzedagen. Omdat ik ouder ben dan 60 jaar. De bestelling is gedaan. Er zijn na de betaling nog wel wat taakjes te doen, online en activeren bij de ns-kaartautomaat. En daarna je keuzedagen ophalen, ook bij de automaat.