Selecteer een pagina

Ik ben lid van het OKW, vereniging voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap. Ik heb hier al twee cursussen gedaan over kunstgeschiedenis. Ik ben nogal nieuwsgierig en wat gemakzuchtig. Je hoeft namelijk geen huiswerk te maken. Deze cursus gaat over hoe de middeleeuwse Arabieren, filosofie en wetenschap naar Europa brachten.

De spreker is Gerko Tempelman, hij heeft een boek geschreven: Ongeneeslijk religieus. De spreker was duidelijk de jongste mens. Vijf heren en allemaal dames. Ik behoor tot één van de jongsten. Dat is wel even geleden.

In verband met corona zitten we een eind uit elkaar en staan de deuren tegenover elkaar open. Dat leverde mij een koutje op de ogen op. Volgende keer maar ergens anders gaan zitten of mijn bril meenemen. Dat was een eyeopener. Ik kon de sheets veel beter lezen.

Het is interessant. Het ging over het leven van Mohamed die pas 650 jaar na christus heeft geleefd, over rekenkunde en algebra. Over het geluid bij minaretten. Cordoba. Het heeft mijn blik weer wat verruimd. Helaas mis ik de laatste bijeenkomst, omdat ik dan weer bij een andere cursus ben.