Selecteer een pagina

Het hof van Axe moeten we niet verwarren met het hof van Saksen. Het is allebei in Drente, maar een wereld van verschil. Het is een natuurhuis en in de hal staat een grote houtkachel, die het hele huis via lemen muren verwarmd. Het is een mooie manier van leven. En de hele week vegetarisch gegeten, gekookt door Nadine. Zij is zzp’er en kwam deze week voor ons koken. Wel toen ik thuis was, direct kip gegeten. Apart niet, ik heb het namelijk niet gemist en heel veel gegeten.

En dan de chineng door Arianne de Zwart, zij is docente bij het instituut in Arnhem. Wat kan zij via de oefeningen je goed begeleiden naar totale stilte. En wat is de stilte in je verslavend. Het waren vier fantastische dagen, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. We hoefden gelukkig niet naar huis, toen Rutte de regels aanscherpte.

En wat loop je ook tegen jezelf aan tijdens deze dagen. Ik kon niet alles volhouden en moest af en toe op een stoel zitten en zo meedoen. Daar kan je heel gefrustreerd van raken. Het is allemaal goed gekomen.

Er zijn veel foto’s. Kijk vooral naar de groepsfoto op de laatste dag. Ongelofelijk veel energie en blijdschap. En veel paddestoelen en natuur. Want het is dus prachtig in Drente.