Selecteer een pagina

Hier ben ik vrijwilliger als gastvrouw. Elk jaar in de laatste week november/begin december, sinds 1901, is er een voorstelling in het theater Orpheus. Er komen ongeveer 10.000 bezoekers in 9 voorstellingen. Het zijn voornamelijk jongeren van 80 scholen. Zo komen zij ook in aanraking met het theater. Ik sta samen met Loes Snijders bij de deur voor de ontvangst. Dus 10.000 mensen in vier dagen. Daarna ben ik helemaal schor van het welkom heten. Ik doe dit al 5 jaar en heb de volgende voorstellingen gezien: De gelaarsde kat, Robin en het verdwenen goud, Ali Baba en de 40 rovers, Arthur en het zwaard in de steen, Peter Pan. Ik kijk meerdere voorstellingen, want het verveelt nooit. Aan het eind van de voorstelling worden ook de gastvrouwen bedankt en staan we even op het toneel. Toch wel spannend, zeker in het begin.

Alle betrokken mensen zijn vrijwilligers. Dat zorgt ervoor dat de energie samen om dit te doen heel hoog is. Ik hou ervan. Op de foto van Peter Pan sta ik samen met Loes helemaal links. Ik vermeld het maar even. Zoek en gij zult vinden. Ik deel enkele foto’s met jullie, waar het plezier van afspat.

Dit jaar is er geen voorstelling vanwege Corona, maar volgend jaar ben ik er weer bij hoor.