Selecteer een pagina

Deze cursus gaat via zoom. Ik heb stiekem een foto gemaakt en de tweede man op de foto is Jos de Wit, onze cursusleider. Er zijn 52 deelnemers. Mijn doel is dat het mij helpt om bij twijfel sneller een beslissing te nemen. Dat schiet lekker op.

O jee. Nu moet ik in de chatbox zettten waar ik vandaan kom en daar ben ik al even mee bezig, maar ik luister dus niet meer. Techniek. Ik merk dat er een kleine overlapping is met de cursus filosofie en de islam over Cordoba. En een fresco uit de cursus kunstgeschiedenis. Er is toch wat blijven hangen, heel leuk.

Bij de tweede les, had ik een makkelijke (lelijke) broek aangedaan. Ze zien toch alleen de bovenkant. Wel lippenstift op, maar dat hoeft helemaal niet. Jos had een tip dat iedereen de camera kon uitzetten. Dat geeft een rustiger beeld, want ik zie van alles gebeuren in die huiskamers.

Humanisme kan je zien als een zoektocht naar een zinvol leven. Sidharta/Boedha in India, Socrates en volgers in Griekenland en Confucius in China. Allemaal rond dezelfde tijd begonnen, onafhankelijk van elkaar. Bijzonder. Jos vertelde over de stoïcijnse levenskunst. Dat is omgaan met het lot. En via cognitie emoties beheersen. Wat een herkenning heb ik hierbij.

De cursus voldoet niet helemaal aan de verwachting. Ik had meer verwacht hoe andere mensen denken over schuld/boete, dood/leven. Meestal zeg ik mijn deelname dan op, maar zo gaat het niet. Ik blijf het volgen. Nog acht keer.